kiadványaink Gyors keto ételek, Mindennapi keto sütés, 100 keto recept egy személyre

Kényeztesd magad bűntudat nélkül a Mindennapi keto sütéssel! Szakácskönyvem megmutatja, hogy nem kell megtagadnod magadtól a kenyeret, a muffinokat és más finomságokat. Megtanítalak, hogyan készítsd el kedvenc ételeid ketobarát (alacsony szénhidráttartalmú, magas zsírtartalmú) változatát igazi hozzávalókból. Ez az egyetlen sütésről szóló keto szakácskönyv, amire valaha szükséged lesz.

A könyvben több mint 80, kifejezetten a keto diétára kidolgozott receptet találsz. A legtöbb recept kókuszliszt alapú, mely az egyik legnépszerűbb alternatív liszt manapság. A kókuszliszt teljesen természetes eredetű, kizárólag a kókuszdió húsából készül; nem tartalmaz glutént és gabonát; alacsony a szénhidráttartalma, alacsony glikémiás indexszel rendelkezik és magas a rosttartalma, ami a keto étkezés kedvenc alapanyagává teszi. Tiszta, picit édes íze olyan enyhe, hogy még a kókuszt alapvetően nem szeretők sem fogják felismerni. Tökéletes alapanyag a sütéshez, melyből sok más, az „egészséges” finomságokat messze túlszárnyaló sütiket készíthetünk. Olyan további egészséges alapanyagokkal, mint a mandulaliszt, a tojás, és az alacsony szénhidráttartalmú édesítőszerek, a könyv receptjei nemcsak a finom ízeket garantálják, hanem a makrotápanyagok (a fehérje, zsír és szénhidrát) arányának betartását is.

Egy személyre főzni a lehető legnagyobb kihívás, ha egy speciális étrend szabályait követjük. Az ideális testsúlyra és egészségre vágyóknak szóló szakácskönyvekben általában 4-6 adag elkészítését írják le, ami egy kis háztartásban rengeteg maradékkal jár. Ráadásul a ketogén étrendnél azzal is számolni kell, hogy ha kisebb adagot készítenénk egy adott receptből, a makrotápanyagok aránya felborulhat, és az étrend követője kieshet a ketogén zónából.

E könyvvel nincs többé számolgatás, nincs kidobott élelmiszer. Nincsenek kényszermegoldások vagy üres kalóriák. Csak finom ételek receptjei az Egyesült Államokban rendkívül népszerű Dana Carpendertől. Egyebek közt gyorsan elkészíthető, ízletes és tápláló smoothie-k, hamburgerek, egytálételek, omlettek, desszertek és italok várják a ketogén diétát életmódszerűen követő olvasókat.

Martina Slajerova az Egyesült Királyságban él, egészséges életmóddal és ételekkel foglalkozó könyveket és blogot ír. Szilárdan hisz az alacsony szénhidráttartalmú diéta működésében, és a rendszeres testmozgás erejében. A tudomány megszállottjaként valós kutatások és első kézből szerzett tapasztalatok alapján állítja, hogy az alacsony szénhidráttartalmú étkezés működőképes. Megvan az az elvitathatatlan előnye, hogy ezzel a táplálkozással nem kell megvonni magunktól a finom ételeket, illetve nem kell apró adagokkal sanyargatni magunkat. Úgy ehetjük egészségesre magunkat, hogy közben nem kell lemondanunk megszokott ételeinkről (kenyerek, müzlik, édességek keto változatai).
Emellett a szerző nem csak a szénhidráttartalomra koncentrál: nem használ semmilyen feldolgozott ételt, egészségtelen növényi olajat vagy mesterséges édesítőszert a receptjeiben, vagyis elkötelezetten egészségtudatos.
Ez a könyv olyan emberek számára készült, akik az egészséges, alacsony szénhidráttartalmú étrendet életmódszerűen követik. Martina küldetése, hogy segítsen elérni a célokat, legyen szó ideális testsúlyról, egészséges táplálkozásról, vagy akár a Hashimoto betegség kezeléséről.